Neden e-Ticaret Portali ?
Hızlı, Kolay, Tasarruflu
Tüm pazar yerlerindeki siparişlerinizi ve siparişlerinize ait dijital faturalarınızı e-Ticaret Portalı üzerinden takip ederek süreçlerinizi kolaylaştırın, hızlandırın ve maliyetlerinizde de tasarruf sağlayın.
KİMLER KULLANABİLİR?
Birden fazla pazar yerinden ürün satışı yapan ve tek bir platform üzerinden tüm pazar yerlerindeki siparişlerini takip ederek faturalarını oluşturmak isteyen tüm işletmeler e-Ticaret Portalini kullanabilir.
Kolaylık
Tek bir platform üzerinden GittiGidiyor, N11, hepsiburada gibi tüm pazar yerlerindeki siparişlerinizi ve fatura süreçlerinizi kolayca yönetin.
Otomatik e-Posta/SMS Hizmeti
e-Arşiv e-posta/SMS hizmetiyle faturalarınızı alıcılara otomatik olarak gönderin.
Maliyet Tasarrufu
Kağıt, baskı, arşivleme, iş gücü ve dağıtım maliyetlerinizi azaltın.
Çevre Dostu
Kâğıt kullanımını azaltın her yıl yüzbinlerce ağacı kurtarın.
Hızlı ve Verimli
Faturalama ve muhasebe süreçlerinizi hızlandırarak zaman kazanın.
Güvenli
Elektronik ortamda güvenli bir şekilde saklanan faturalarınıza gerektiğinde hızla ulaşın.
e- Arşiv Uygulaması Hakkında
433 Seri Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yürürlüğe giren e-Arşiv Uygulaması, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak faturanın elektronik ortamda oluşturulması, elektronik ortamda muhafazası, ibrazı ve raporlamasını kapsayan bir uygulamadır.
e-Arşiv Uygulamasından yararlanmak isteyen mükelleflerin, öncelikle e-fatura uygulamasına kayıtlı olmaları gerekmektedir.
Elektronik Fatura Kayıt Sistemi (EFKS) kapsamında faturalarını elektronik ortamda oluşturma ve muhafaza izni almış olan mükellefler, 1/4/2015 tarihinden geç olmamak üzere Başkanlığın kendilerine yazıyla bildireceği bir tarihe e-Arşiv Uygulamasına geçmek zorundadırlar.
İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükellefler, en geç 1/1/2016 tarihine kadar e-Arşiv Uygulamasına geçmek zorundadır.